Renault 12 Pin OBD1 - 16 Pin OBD2 Adapter

Verloopkabel van OBD-1 (12 pin) naar OBD-2 voor oudere Renault modellen. Deze stekker heb je nodig om een diagnosecomputer op jouw auto aan te sluiten.

Czytaj więcej
29,00 €
Łącznie z podatkiem
Zamówienie przed 17:00 = dostawa następnego dnia
Ten produkt jest w magazynie
29,00 €
Łącznie z podatkiem
Widok
Masz pytanie dotyczące tego produktu?

Nasz zespół jest gotowy odpowiedzieć na wszystkie pytania.

FAQ Skontaktuj się z nami
Contact

Renault 12 Pin OBD1 - 16 Pin OBD2

De OBD1-kabel voor Renault met 12 pins is een specifieke interface die wordt gebruikt om diagnostische informatie uit voertuigen van het merk Renault te halen. OBD staat voor "On-Board Diagnostics", wat letterlijk vertaald "diagnostiek aan boord" betekent. Het is een systeem dat monteurs en andere professionals in staat stelt om de status van de verschillende voertuigsystemen te controleren.

In de vroege jaren van voertuigdiagnostiek waren er veel verschillende soorten connectoren en protocollen in gebruik, afhankelijk van de autofabrikant en het model. Renault, een prominent Frans automerk, gebruikte een 12-pins OBD1-connector voor veel van hun voertuigen. Deze connector verschilt van de latere, meer gestandaardiseerde OBD2-connectoren die in de meeste moderne voertuigen worden aangetroffen.

De 12-pins OBD1-kabel voor Renault was specifiek ontworpen om te werken met de elektronische systemen van Renault-voertuigen. Door deze kabel aan te sluiten op de OBD1-poort van het voertuig, konden monteurs en technici toegang krijgen tot waardevolle diagnostische informatie. Dit omvatte bijvoorbeeld gegevens over foutcodes.

Een van de voordelen van het gebruik van de OBD1-kabel voor Renault was dat het monteurs in staat stelde om sneller de oorzaak van problemen te identificeren. Dit bespaarde tijd en geld, omdat het giswerk uit het diagnostische proces werd gehaald.

Hoewel de 12-pins OBD1-kabel voor Renault zeer nuttig was in zijn tijd, is hij in veel opzichten verouderd door de komst van de OBD2-standaard. OBD2 biedt een meer gestandaardiseerde benadering van voertuigdiagnostiek, met een uniforme connector en protocol voor alle voertuigen, ongeacht het merk of model. Desondanks blijft de OBD1-kabel een essentieel hulpmiddel voor iedereen die werkt aan oudere Renault-voertuigen die nog steeds de 12-pins connector gebruiken.

Deze verloopkabel zorgt ervoor dat er van een OBD1 aansluiting een OBD2 aansluiting wordt gemaakt. Om jouw Renault uit te lezen heb je hiernaast nog een uitleesapparaat nodig die OBD1 compatible is.

Zalety i wady
  • Met behulp van deze verloopkabel kan met een compatible uitleesapparaat ook een oudere Renault voor bouwjaar 2001 uitgelezen worden
  • Robuuste materialen voor eindeloos gebruik
  • Werkt alleen met uitleesapparaten die ook het OBD1 protocol ondersteunen
Często kupowane razem z...
Rencom renault interface

Renault / Dacia Diagnose Interface RenCOM

520,00 €
Podsumowanie specyfikacji
  • Producent Renault
  • Cechy Adapter, Verloopkabel
Produkty alternatywne
Renault 11 pin OBD1 OBD2 adapter

Renault 11 Pin OBD1 - 16 Pin OBD2 Adapter

(1)
29,00 €
Recenzja anonymous
W rzeczywistości nie jest...

W rzeczywistości nie dotyczy renault, ale łącza diagnostycznego Matra Murena

07-01-2020
Recenzja Axl versprille
Nie mogę dostać ucha...

Nie mogę tego ocenić, ponieważ był to niewłaściwy produkt, może wskaż wyraźną różnicę między tym a cieńszym konwerterem dla renault

13-03-2018