OBD Onderdelen

In de moderne autowereld is On-Board Diagnostics (OBD) een essentieel systeem geworden voor het monitoren en diagnosticeren van voertuigen. OBD-II is de meest recente versie van dit systeem en biedt een gestandaardiseerde interface voor het uitlezen van voertuiggegevens. Bij het werken met OBD-II, komen verschillende OBD-onderdelen van pas om een soepele verbinding tussen het voertuig en diagnoseapparatuur te garanderen.

OBD-2 Verlengkabels

OBD-2 verlengkabels zijn een handig hulpmiddel voor het verlengen van de bestaande OBD-kabel van het voertuig naar de diagnoseapparatuur. Deze kabels hebben aan het ene uiteinde een OBD-2 stekker en aan het andere uiteinde een OBD-2 aansluiting. Hierdoor kunnen monteurs en autoliefhebbers de OBD-2 connector van het voertuig bereiken, zelfs als deze zich op een lastig bereikbare locatie bevindt. Deze verlengkabels zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes om aan verschillende behoeften te voldoen.

Het gebruik van hoogwaardige OBD-2 verlengkabels is van cruciaal belang om storingen en dataverlies tijdens het uitlezen van voertuiggegevens te voorkomen. Inferieure kabels kunnen een negatieve invloed hebben op de signaalkwaliteit en kunnen leiden tot onnauwkeurige diagnoseresultaten. Het is raadzaam om te investeren in verlengkabels van gerenommeerde fabrikanten met goede beveiliging tegen elektromagnetische interferentie (EMI) en een stevige constructie om langdurig gebruik te garanderen.

OBD-2 Y-Splitters

OBD-2 Y-splitters zijn handige apparaten die één OBD-2 poort verdelen in twee poorten. Deze splitters maken het mogelijk om twee diagnoseapparaten gelijktijdig aan te sluiten op hetzelfde voertuig. Hierdoor kunnen monteurs en technici bijvoorbeeld een scan-tool en een datalogger tegelijkertijd gebruiken, of zelfs een scan-tool en een dashboardmonitor, om realtime gegevens te volgen terwijl ze tegelijkertijd diagnostische tests uitvoeren.

Een belangrijk aspect bij het gebruik van OBD-2 Y-splitters is ervoor te zorgen dat de diagnoseapparatuur die wordt aangesloten, compatibel is met elkaar. Elk apparaat vereist mogelijk specifieke communicatieprotocollen, en niet alle scan-tools of dataloggers werken naadloos samen. We raden je aan om de specificaties van de apparaten zorgvuldig te controleren en ervoor te zorgen dat ze compatibel zijn voordat je de Y-splitter gebruikt.

OBD2 Kabels met open eind

OBD2 kabels met open eind zijn, zoals de naam al doet vermoeden, kabels die aan het ene uiteinde een OBD-2 stekker hebben en aan het andere uiteinde ongespecificeerd zijn, zodat gebruikers zelf de aansluiting kunnen maken die ze nodig hebben. Deze kabels zijn bijzonder handig voor doe-het-zelf-projecten en situaties waarin aangepaste aansluitingen vereist zijn.

De OBD2 kabels met open eind geven gebruikers de flexibiliteit om verschillende connectoren te solderen of aan te sluiten, afhankelijk van hun specifieke behoeften. Dit kan handig zijn bij het ontwikkelen van aangepaste diagnoseoplossingen of bij het maken van unieke verbindingen tussen OBD-2 interfaces en andere elektronische apparaten.

OBD2 stekker mannetje

OBD2-stekkers zijn er in twee varianten: mannetje en vrouwtje. Het mannetje verwijst naar de connector met pinnen, terwijl het vrouwtje de connector met de bijbehorende contactpunten is. Deze twee varianten worden vaak gebruikt in combinatie met verlengkabels en Y-splitters.

De mannelijke OBD2-stekker bevindt zich meestal aan het uiteinde van de voertuigkabel, terwijl de vrouwelijke variant zich aan het uiteinde van de diagnoseapparatuur bevindt. Bij het aansluiten van deze twee stekkertypes is het van cruciaal belang ervoor te zorgen dat de pinnen en contactpunten niet beschadigd zijn en dat er geen vuil of corrosie aanwezig is die de signaaloverdracht kan belemmeren.

Sorter {antal} produkter efter

Low profile platte obd2 verlengkabel

OBD-2 Verlengkabel Plat 16 pins 60cm

(35)
24,00 €
Udsigt
40cm OBD2 splitter verlenging

OBD-2 Y-Splitter Kabel Plat 16 pins 40cm

(11)
24,00 €
Udsigt
Udsigt
Udsigt
OBD2 stekker mannetje groot

OBD2 Stekker mannetje groot 16 pins

(3)
24,00 €
Udsigt
OBD2 stekker mannetje

OBD2 Stekker mannetje klein 16 pins

(3)
24,00 €
Udsigt