Opel 10 Pin OBD1 - 16 Pin OBD2 Adapter

Opel 10 Pin OBD1 - 16 Pin OBD2 Deze verloopkabel zorgt ervoor dat er van een OBD1 aansluiting een OBD2 aansluiting wordt gemaakt. Om jouw Opel uit te lezen heb je hiernaast nog een diagnose apparaat nodig dat geschikt is voor het uitlezen van het OBD1 protocol.

Mehr lesen
29,00 €
Inkl. Steuer
Bestellung vor 17:00 Uhr = Lieferung am nächsten Tag
Dieses Produkt ist auf Lager
29,00 €
Inkl. Steuer
Siehe
Haben Sie eine Frage zu diesem Produkt?

Unser Team ist bereit, alle Ihre Fragen zu beantworten.

FAQ Kontakt
Contact

De Opel 10 pin OBD1 kabel is een specifieke kabel die wordt gebruikt voor diagnostische doeleinden in oudere Opel voertuigen. Voordat de gestandaardiseerde OBD2-connector in 1996 in Amerika en in 2001 in Europa werd geïntroduceerd, gebruikten veel autofabrikanten, waaronder Opel, hun eigen unieke connectoren en protocollen voor voertuigdiagnostiek. De Opel 10 pin OBD1 is een van deze vroege diagnostische connectoren.

De kabel zelf heeft een kenmerkende 10 pins connector aan het ene uiteinde, die direct wordt aangesloten op de diagnostische poort van het voertuig, meestal te vinden in de buurt van de bestuurderszijde van het dashboard of in de motorruimte. Aan het andere uiteinde van de kabel bevindt zich meestal een OBD2 connector waarmee de kabel kan worden aangesloten op een diagnostisch apparaat of computer.

Met behulp van deze kabel kunnen monteurs en autoliefhebbers toegang krijgen tot belangrijke voertuiginformatie, zoals foutcodes en andere vitale systeeminformatie. Dit is essentieel voor het opsporen van problemen, het uitvoeren van onderhoud en het waarborgen van de algehele staat van het voertuig.

Een belangrijk aspect om te onthouden is dat, hoewel de Opel 10 pin OBD1 kabel toegang biedt tot diagnostische gegevens, de hoeveelheid en het type informatie dat beschikbaar is, vrij beperkt is en kan variëren afhankelijk van het specifieke model en jaar van het voertuig. Dit komt omdat de vroege OBD1-systemen niet zo gestandaardiseerd waren als de latere OBD2-systemen.

Ondanks de komst van de meer geavanceerde OBD2-systemen, blijft de Opel 10 pin OBD1 kabel een waardevol hulpmiddel voor eigenaren van oudere Opel-voertuigen. Het stelt hen in staat om zelf diagnostische controles uit te voeren zonder naar een garage te hoeven gaan, wat zowel tijd als geld kan besparen.

Deze verloopstekker kun je gebruiken om jouw uitleesapparatuur op jouw auto aan te sluiten. Let er op wel op dat het uitleesapparaat geschikt dient te zien voor OBD1.

Vorteile und Nachteile
  • Met behulp van deze verloopkabel kan met een compatible uitleesapparaat ook een oudere Opel voor bouwjaar 2001 uitgelezen worden
  • Robuuste materialen voor eindeloos gebruik
  • Werkt alleen met uitleesapparaten die ook het OBD1 protocol ondersteunen
Wird oft zusammen mit...
Foxwell NT530 Plus Opel

Foxwell NT530 Plus Opel

(3)
234,00 € Einzelhandelspreis 275,00 €
Zusammenfassung der Specs
  • Hersteller Opel
  • Eigenschaften Adapter, Verloopkabel
Rezension von C. de Boer
Unverzichtbar, wenn Sie eine...

Unverzichtbar, wenn Sie ein Auto mit diesem System haben

14-04-2020
Rezension von anonymous
es funktioniert perfekt auf...

es funktioniert perfekt auf meinem Smartphone.

14-03-2017