9.2 Feedback Company
osoitteesta 2346 arvostelut

Launch CRP919X BT

Introductie van de Launch CRP919X BT: Jouw geavanceerde partner voor voertuigdiagnose

In een tijd waarin voertuigen steeds geavanceerder worden, is het cruciaal voor professionals in de auto-industrie om een betrouwbare, geavanceerde en veelzijdige diagnostische partner te hebben. Hier komt de Launch CRP919X BT om de hoek kijken, een state-of-the-art diagnoseapparaat dat speciaal is ontworpen om niet alleen aan de huidige eisen van voertuigdiagnose te voldoen, maar ook de toekomstige uitdagingen aan te gaan. Dit apparaat biedt een ongeëvenaarde diagnose-ervaring, dankzij zijn geavanceerde functies en uitgebreide voertuigdekking en heeft dezelfde diagnose functies als z'n grotere broer: die X431 PROS Mini. Ondersteund onder andere CAN FD, DoIP, FCA AutoAuth autorisatie Hier zijn een aantal sterkte punten die de Launch CRP919X BT onderscheiden in de markt:

 1. Uitgebreide voertuigdekking: De Launch CRP919X BT is ongeëvenaard in zijn vermogen om een breed scala aan voertuigen te ondersteunen. Het is compatibel met meer dan 10.000 modellen van meer dan 100 voertuigfabrikanten, waardoor het een universele oplossing is voor uitgebreide diagnose.
 2. Geavanceerde (service) functies: Dit apparaat biedt niet alleen standaard OBD2-diagnoses, maar heeft ook toegang tot geavanceerde functies zoals ECU-codering, activering van actuatoren, en aanpassingen van parameters. Deze functies stellen technici in staat om diepgaande problemen te identificeren en op te lossen die met andere tools over het hoofd worden gezien.
 3. OBFCM ondersteuning: Kan het brandstofverbruik uitlezen, maar op het moment van schrijven kan dit nog niet aan de RDW teruggestuurd worden voor de APK.
 4. Draadloze connectiviteit: Met de geïntegreerde Bluetooth-technologie biedt de CRP919X BT een naadloze, draadloze ervaring die de efficiëntie verhoogt. Technici kunnen zich vrij rond het voertuig en de werkplaats bewegen zonder beperkt te worden door bedrade verbindingen.
 5. Intuïtieve gebruikersinterface en hoogwaardig display: De CRP919X BT is ontworpen met het oog op gebruiksgemak. Het apparaat beschikt over een helder, touchscreen display en een intuïtieve interface die het navigeren door de menu's en het lezen van diagnostische gegevens eenvoudig maakt, waardoor de leercurve voor nieuwe gebruikers wordt verminderd.
 6. Continue updates en klantenondersteuning: Launch zorgt ervoor dat de CRP919X BT altijd up-to-date is met de nieuwste voertuigmodellen en diagnostische methoden. De frequente software-updates en de toegewijde klantenondersteuning zorgen ervoor dat gebruikers van dit apparaat altijd voorop lopen in de branche.

De Launch CRP919X BT vertegenwoordigt een investering in de toekomst van jouw bedrijf door zijn veelzijdigheid, geavanceerde technologie, en betrouwbaarheid. Het is meer dan een diagnostisch hulpmiddel; het is een volledige oplossing voor moderne voertuigproblemen en een brug naar de toekomst van voertuigonderhoud en -reparatie.

Lue lisää
670,00 €
Sis. vero
Vähittäismyyntihinta 745,00 €
Tilaus ennen klo 17:00 = lähetys seuraavana päivänä
Tämä tuote on varastossa
670,00 €
Sis. vero
Vähittäismyyntihinta 745,00 €
Näytä
I Deal Pay Pal Klarna Bankoverschrijving Bancontact Belfius KBC CBC American Express Visa Maestro light Master Card light Sofort Giropay Przelewy24
Launch CRP919X BT
9.2 Feedback Company
osoitteesta 2346 arvostelut
Webwinkelkeur
Onko sinulla kysyttävää tästä tuotteesta?

Tiimimme on valmis vastaamaan kaikkiin kysymyksiisi.

FAQ Ota yhteyttä
Contact

Launch CRP919X BT

De Launch CRP919X BT onderscheidt zich in de markt voor voertuigdiagnosetools door verschillende unieke kenmerken en capaciteiten die het zowel krachtig als gebruiksvriendelijk maken voor professionals in de auto-industrie. Hier zijn enkele aspecten die het apparaat echt uniek maken:

OEM niveau diagnose met de CRP919X Bluetooth

OE-level (Original Equipment level) diagnose verwijst naar de diepgaande diagnostische mogelijkheden die traditioneel beschikbaar zijn via originele apparatuur van de fabrikant. Deze systemen bieden uitgebreide toegang tot auto-elektronica, verder dan wat standaard OBD-II diagnostische tools kunnen bieden. De Launch CRP919X BT onderscheidt zich door deze OE-level diagnostische functies beschikbaar te stellen in een aftermarket tool, waardoor onafhankelijke garages en technici diagnostische mogelijkheden hebben die vergelijkbaar zijn met die van dealers.

Hier zijn enkele belangrijke aspecten van de OE-level diagnosefuncties van de Launch CRP919X BT:

Diepgaande systeemtoegang:
De CRP919X BT kan communiceren met alle beschikbare elektronische systemen binnen een voertuig, zoals de motor, transmissie, ABS, airbags, instrumentenpaneel, klimaatregeling, elektronica en meer. Dit stelt technici in staat om gedetailleerde diagnostische gegevens te verkrijgen die normaal gesproken alleen toegankelijk zijn voor dealers.

Geavanceerde functies:
De tool biedt toegang tot geavanceerde diagnostische functies zoals ECU-codering, programmering en bi-directionele controle. ECU-codering is bijvoorbeeld essentieel voor het vervangen, programmeren of aanpassen van voertuigonderdelen, terwijl bi-directionele controle (actieve tests) het mogelijk maakt om specifieke systemen of componenten te testen om te verifiëren dat ze correct werken.

Aanpassingen en servicefuncties:
De CRP919X BT biedt ook een reeks servicefuncties die nodig zijn voor het dagelijkse onderhoud en reparaties, zoals het resetten van de olieservice, het kalibreren van de stuurhoeksensor, het resetten van de elektronische parkeerrem, batterijregistratie, en meer. Deze functies zorgen voor een volledige en efficiënte service.

Uitgebreide voertuigdekking:
De tool is ontworpen om te werken met een breed scala aan merken en modellen, waardoor het een universele oplossing is voor werkplaatsen. Dit is vooral belangrijk voor OE-level diagnostiek, omdat verschillende merken en modellen specifieke benaderingen en tools kunnen vereisen.

Door deze OE-level diagnostische mogelijkheden biedt de Launch CRP919X BT onafhankelijke werkplaatsen een concurrentievoordeel, waardoor ze een niveau van service kunnen bieden dat voorheen alleen door dealers werd aangeboden. Dit verhoogt niet alleen de efficiëntie en effectiviteit van de dienstverlening maar verbetert ook de klanttevredenheid door een meer uitgebreide probleemoplossing en onderhoud.

31 "Hot functies" voor het doen van routineonderhoud

De Launch CRP919X BT heeft vele service mogelijkheden, ook "hot service" functies genoemd, die essentieel zijn voor het routineonderhoud en de complexe reparaties van moderne voertuigen. Deze servicefuncties, vaak vereist in verschillende scenario's van voertuigonderhoud, stellen technici in staat om met een enkele tool een breed scala aan problemen aan te pakken. Hieronder volgt een beschrijving van de soorten servicefuncties die je kunt verwachten, hoewel de specifieke functies kunnen variëren afhankelijk van de voertuigmerken en -modellen:

 • Olie-/Service reset: Reset de service-intervallen na het verversen van de olie en het uitvoeren van routineonderhoud
 • Stuurhoeksensor kalibratie: Kalibreert de stuurhoeksensor voor nauwkeurige wieluitlijning en behoudt de rijstabiliteit
 • Elektronische parkeerrem reset: Onderhoud en vervangt de remblokken van de elektronische parkeerrem zonder de noodzaak van complexe handmatige processen
 • Accuregistratie: Registreert een nieuwe autobatterij in het systeem en helpt bij het resetten van de batterijmonitoringssystemen
 • DPF-regeneratie: Helpt bij het regenereren van de Diesel Particulate Filter, essentieel voor de functionaliteit en levensduur van het DPF-systeem
 • ABS-ontluchting: Voert de ontluchtingsprocedure uit op het ABS om lucht uit het interne remvloeistofsysteem te verwijderen
 • TPMS-reset: Reset het Tire Pressure Monitoring System en programmeert nieuwe sensoren wanneer nodig
 • Adaptieve transmissie reset: Herkalibreert of reset de adaptieve waarden van de automatische transmissie voor optimale prestaties
 • Injectorcodering: Codeert en matcht brandstofinjectoren na vervanging of onderhoud
 • Throttle adaptation: Reset en kalibreert de gasklep na het schoonmaken of vervangen
 • Gasklephuis reset: Herstelt de basislijn voor het gasklephuis en voert een nieuwe kalibratie uit
 • Koplamp reset: Voert onderhoud en aanpassingen uit aan koplampen, inclusief kalibratie
 • Luchtvering reset: Kalibreert en reset de luchtveringsystemen na reparatie of vervanging van componenten.
 • EGR Adaptation: Reset en past het Exhaust Gas Recirculation systeem aan voor verbeterde emissieprestaties.
 • Airbag reset: Reset van de airbag of SRS (Supplemental Restraint System) na een ongeval of na werkzaamheden aan het systeem
 • Anti-diefstal matching (IMMO): Programmering van sleutels en oplossen van problemen met het immobilisatiesysteem
 • Panoramadak initialisatie: Reset en kalibratie van het zonnedaksysteem
 • Ophanging kalibratie: Aanpassing en kalibratie van het ophangingssysteem
 • Versnellingsbak inleren/kalibratie: Kalibratie en jnleren van de versnellingsbak voor optimale schakelprestaties.
 • AFT reset: Reset van het aftertreatment-systeem in voertuigen
 • EGR kalibratie: Reset en aanpassing van het uitlaatgasrecirculatiesysteem
 • Transmissie kalibratie: Kalibratie voor het leren van de CVT automaat
 • NOx sensor reset: Reset van de stikstofoxidesensor voor emissieregeling
 • AdBlue reset: Reset van het AdBlue-systeem (ook bekend als DEF, Diesel Exhaust Fluid) voor emissieregeling in dieselvoertuigen
 • Koelvloeistofsysteem ontluchten: Procedure voor het verwijderen van lucht uit het koelsysteem door de waterpomp te activeren
 • Koppelingsaanpassingen: Kalibratie en aanpassing van het koppelingssysteem
 • Brandstofpomp kalibratie: Aanpassing en kalibratie van de brandstofpomp
 • Onderhoud van het start-stopsysteem: Reset en aanpassing van het start-stopsysteem van het voertuig
 • Transportmodus: Inschakelen of uitschakelen van de transportmodus gebruikt bij het vervoeren van het voertuig
 • Wisserkalibratie: Aanpassing en kalibratie van het ruitenwisser-systeem
 • Uitlaatklep reset: Testen en aanpassen van de uitlaatklep
 • Raamkalibratie: Aanpassing en kalibratie van de elektrische ramen
 • Turbocharger kalibratie: Kalibratie van het turbosysteem voor optimale prestaties.
 • Overige functies: Afhankelijk van het specifieke model en de release van de CRP919X BT, kunnen er andere geavanceerde servicefuncties beschikbaar zijn, zoals koppelingsaanpassingen, onderhoud van het start-stopsysteem, resetten van de crashgegevens van de airbag, koelvloeistofbloeden, NOx-sensorreset, en meer. Deze functies zijn ontworpen om een volledig spectrum van voertuigonderhoudstaken te dekken, waardoor werkplaatsen efficiënter kunnen werken met een breed scala aan voertuigen en systemen.

Deze "hot service" functies van de Launch CRP919X BT maken het een onmisbaar hulpmiddel in moderne werkplaatsen, waardoor technici een breed scala aan complexe taken kunnen uitvoeren die voorheen gespecialiseerde, afzonderlijke tools vereisten. Het is belangrijk op te merken dat de beschikbaarheid van specifieke functies kan variëren op basis van het voertuigmerk, -model en -jaar.

Online en offline coderen

De Launch CRP919X BT staat in de autoreparatie-industrie bekend om zijn geavanceerde diagnostische mogelijkheden, waaronder functies zoals online en offline coderen. Deze functies zijn cruciaal voor een groot aantal onderhouds- en reparatiewerkzaamheden, vooral bij het werken met complexe voertuigsystemen die gepersonaliseerde aanpassingen en updates vereisen. Hier is een diepgaande blik op wat deze coderingsfuncties inhouden en hoe ze bijdragen aan de veelzijdigheid van dit apparaat.

Online Coderen:


Online coderen, vaak ook bekend als 'cloud-based' coderen, vereist een internetverbinding om toegang te krijgen tot de meest recente fabrikantendatabase en -updates. Dit proces is essentieel voor verschillende taken, waaronder het installeren van de nieuwste firmware, het updaten van voertuigsoftware, of het aanpassen van de configuratie van een voertuigmodule. Voor de Launch CRP919X BT betekent online coderen dat gebruikers altijd de meest actuele informatie en softwareversies van voertuigfabrikanten bij de hand hebben, wat zorgt voor nauwkeurige diagnoses en aanpassingen.

Voordelen van online coderen zijn onder meer:

 • Toegang tot real-time updates van fabrikanten, waardoor de kans op compatibiliteits- of functionaliteitsproblemen die voortvloeien uit verouderde software wordt verminderd
 • Mogelijkheid om complexe problemen op te lossen met begeleiding van de nieuwste fabrikantinformatie en community-feedback
 • Verzekert dat alle coderingen en aanpassingen voldoen aan de huidige fabrieksspecificaties
 • Online coderen mogelijk bij de automerken: BMW, Volkswagen, Audi, Skoda, SEAT

Offline Coderen:

Offline coderen, aan de andere kant, verwijst naar het coderen uitgevoerd zonder directe internettoegang. Dit proces maakt gebruik van de vooraf geïnstalleerde software en gegevens op het apparaat. Hoewel het misschien niet de real-time updates van online coderen biedt, is offline coderen bijzonder nuttig waar internettoegang beperkt of onbetrouwbaar is, of wanneer werken met oudere voertuigmodellen die geen recente updates of wijzigingen vereisen.

Voordelen van offline coderen zijn onder meer:

 • Mogelijkheid om werkzaamheden uit te voeren op locaties zonder betrouwbare internettoegang
 • Snellere prestaties zonder afhankelijk te zijn van netwerksnelheden, waardoor wachttijden voor het downloaden of uploaden van gegevens worden geëlimineerd
 • Directe toegang tot een breed scala aan diagnostische tools en software die al op de Launch CRP919X BT zijn geïnstalleerd
 • Offline coderen mogelijk bij de automerken: Ford, Mazda, Jaguar, Opel

Retrofit functionaliteit:

Retrofitting verwijst naar de installatie van nieuwe functies of technologieën in oudere systemen. In de context van voertuigen kan dit betekenen dat er nieuwe software-updates worden geïnstalleerd, nieuwe hardwarecomponenten worden toegevoegd, of bestaande systemen worden aangepast om verbeterde of aanvullende functies te bieden. Voorbeelden zijn het installeren van achteruitrijcamera's, het upgraden van het infotainmentsysteem, het toevoegen van geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS), of zelfs het wijzigen van verlichtingssystemen.

De Launch CRP919X BT faciliteert deze processen door middel van zijn retrofit-functionaliteit.


Verborgen functies activeren:

De Launch CRP919X BT is in staat om verborgen of inactieve functies in voertuigen te activeren. Deze "verborgen" functies zijn vaak ingebouwde opties die door de fabrikant zijn gedeactiveerd of verborgen voor standaardgebruik, mogelijk om verschillende redenen, zoals regionale voorkeuren, veiligheidsbeperkingen, of omdat ze zijn gereserveerd voor hogere trimniveaus of latere activering.

Het activeren van deze functies is een vorm van voertuigpersonalisatie en kan variëren van het inschakelen van prestatie-instellingen tot het toegankelijk maken van gemaksopties. De mogelijkheid van de CRP919X BT om dergelijke aanpassingen uit te voeren, hangt echter sterk af van het specifieke automerk, het model, en het bouwjaar. Bovendien kunnen de beschikbare verborgen functies sterk variëren tussen voertuigen.

Enkele van de automerken waarbij diagnostische tools zoals de Launch CRP919X BT vaak worden gebruikt om verborgen functies te activeren, zijn onder meer:

 • BMW: Bijvoorbeeld, het activeren van digitale snelheidsweergave in het instrumentenpaneel, het veranderen van de automatische vergrendelingsinstellingen, of het inschakelen van extra verlichtingsopties
 • Audi: Mogelijkheden kunnen zijn het aanpassen van de verlichting, het activeren van verborgen infotainmentfuncties, of het wijzigen van de prestatie-instellingen
 • Mercedes-Benz: Opties zoals het inschakelen van AMG-opties in het bestuurdersmenu, het aanpassen van de verlichting, of het activeren van extra gemaksopties
 • Volkswagen: Het activeren van functies zoals rijmodi, verlichtingsopties, of toegang tot extra infotainmentfuncties
 • Toyota: Mogelijkheden kunnen zijn het personaliseren van deurvergrendelingsgedrag, verlichting, of het activeren van bepaalde gemaksfuncties
 • Ford: Opties voor het aanpassen van voertuiginstellingen, het activeren van verborgen prestatie-instellingen, of het wijzigen van infotainmentfuncties

Het is belangrijk om te benadrukken dat het activeren van verborgen functies moet worden uitgevoerd binnen de grenzen van de wet en de voorschriften van de voertuigfabrikant. Sommige aanpassingen kunnen de garantie van het voertuig ongeldig maken, de voertuigprestaties beïnvloeden, of zelfs de wegveiligheid in gevaar brengen. Daarom is het cruciaal dat dit soort werkzaamheden worden uitgevoerd door gekwalificeerde professionals die de implicaties van de wijzigingen die ze aanbrengen volledig begrijpen.

De combinatie van deze factoren maakt de Launch CRP919X BT niet alleen een veelzijdig en krachtig diagnostisch instrument, maar ook een die een duurzame oplossing biedt voor werkplaatsen, met aanpassingen en verbeteringen die beschikbaar zijn naarmate de technologie evolueert. Het is deze toewijding aan vooruitgang, gebruiksgemak en uitgebreide functionaliteit die de CRP919X BT onderscheidt in zijn veld.

Technische specificaties

 • Scherm: 7-inch TFT touchscreen
 • Besturingssysteem: Android 10.0 besturingssysteem
 • Processor: Quad-core 2GHz
 • Geheugen: 4GB RAM, 64GB opslagcapaciteit
 • Connectiviteit: Ondersteunt Wi-Fi voor updates en Bluetooth voor het verbinden met de VCI en het voertuig
 • USB-poort voor dataoverdracht en printen
 • Camera: 8 megapixel
 • Accu: 6300Ah lithiumbatterij
 • Gewicht: 700 gram

Wat wordt er geleverd bij de CRP919X BT?

 • Launch CRP919X BT diagnoseapparaat
 • Launch DBSCar VII interface VCI
 • Launch 15 pins DB15 verlengkabel
 • Launch OBD2 16 pins kabel
 • Voedingsadapter
 • USB kabel
 • Handleiding
Edut ja haitat
 • Volledige OEM diagnose van alle systemen
 • Ongekend veel service functionaliteiten
 • Draadloze diagnose
 • Online en offline coderen mogelijk
 • Active test (Bi-directional test)
 • 2 jaar gratis updates
 • Nederlandse taal aanwezig
 • Na 2 jaar gratis updates kun je voor een jaar een update licentie kopen voor 193 euro (niet verplicht)
 • Registratie, instellen en updaten neemt wat tijd in beslag
Teknisten tietojen yhteenveto
 • Valmistaja Abarth, Alfa Romeo, Aston Martin, Audi, BMW, Bentley, Chevrolet, Chrysler, Citroën, Dacia, Daihatsu, Dodge, Ferrari, Fiat, Ford EU, Ford USA, General Motors, Honda, Hyundai, Infiniti, Jaguar, Jeep, Kia, Lamborghini, Lancia, Land Rover, Lexus, Maserati, Mazda, Mercedes, Mini, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Rolls-Royce, Saab, Seat, Skoda, Smart, Subaru, Suzuki, Toyota, Universeel, Volkswagen, Volvo
 • Laitteen ominaisuudet Bluetooth verbinding, Eigen accu, Touchscreen, Uitleesapparaat, Updates, WIFi verbinding
 • Ominaisuudet ABS, Accu inleren, Actuatoren aansturen, Adapter, Airbag, Coderen, Componenten testen, Elektronische parkeerrem openen, Foutcodes wissen, Freeze frame, Gasklep inleren, Injectoren inleren, Inleren onderdelen, Lambdasonde / o2 sensors, Live data, Motor uitlezen, Motormanagement reset, Olie reset, Programmeren, Remblok reset, Roetfilter regenereren, Scantool, Service reset, Startonderbreker / immo, Stuurhoeksensor kalibreren, Transmissie
 • Pöytäkirja CAN, EOBD, ISO 9141, J1850 PWM, J1850 VPW, K-Line, KWP-2000, OBD1, OBD2

Arvostelut

Kirjoita arvostelu
Arvostelu Edwin van de Linden
Fijn om mee te werken

Fijn om mee te werken bij de autoclub, de ondersteuning is ook erg goed. Dankjulliewel!

20-12-2023
Arvostelu Pieter Duchateau
Top apparaat voor de prijs

Ik kom vanaf een simpele icarsoft. dit was even wennen maar absoluut een dikke upgrade. vooral de service functies werken makkelijk en goed

27-11-2023